Καλέστε μας: phone 210-3803001, 210-3840730     Επιλέξτε γλώσσα: flag 

Άγιοι Τόποι [6μ]

* Τιμή από: 600

Τριώδιο με διάφορες αναχωρήσεις

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΗ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ” - *Αρχή Τριωδίου στον Πανάγιο Τάφo*

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθλεέμ - Αγ. Σάββας - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Χριστιανικός τομέας - Λήδα - Τελ Αβίβ

Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά, στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό.

1η Ημέρα: Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Για αναχώρηση από την Αθήνα 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean (A3-924) στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.
Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά».
Το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ, από τον Οίκο Αγ. Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας, το σημείο συναντήσεως Του με την Παναγία μας, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών, το ονομαζόμενο «Πραιτώριο».
Συνεχίζουμε για την Βηδεσδά ή Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Εδώ θα πρσοκυνήσουμε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.
Επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας του Χρσιτού μας από τον Ιούδα και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Από τους πρόποδες του Όρους των Ελαιών θα θαυμάσουμε την Χρυσή ή Βασιλική Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε στην Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη της Τιβεριάδος και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.
Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την Προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στο φαράγγι Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».
Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Πρωινή αναχώρηση για Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.
Προσκύνημα στην ιερά Μονή των Ποιμένων και άμεση αναχώρηση για την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Νεκράς Θαλάσσης και στο σπήλαιο των Μάγων, όπου βρίσκεται στην Ι. Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.
Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση Του. Μετάβαση στην Μικρή Γαλιλαία και στο σημείο Πανόραμα από όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη των Ιεροσολύμων.
Μετάβαση στον Λόφο Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Κυριακής του Ασώτου. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Mετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.
Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές
Επιβίβαση στο λεωφορείο το μεσημέρι και αναχώρηση για την πόλη Λήδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Λήδα.

Πτήση Επιστροφής
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 (A3-7136) με άφιξη στις 00.10.
Για το λαό επικρατεί η αντίληψη ότι αρχή του Τριωδίου είναι το ξεκίνημα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τις απόκριες. Τριώδιο, όμως, ονομάζεται, σύμφωνα με τους κανόνες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, η κινητή περίοδος που ξεκινά την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο.
Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου, είναι αφιερωμένη στη διδακτική παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την έπαρση.
Οι ύμνοι του Τριωδίου γράφτηκαν από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ. Χειρόγραφα των ύμνων του Τριωδίου σώζονται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. ενώ για πρώτη φορά τυπώθηκε, το εν λόγω βιβλίο, στα Ελληνικά το 1522 μ.Χ. στην Βενετία. Το Τριώδιο, ως χρονική περίοδο, αναφέρεται στις τρεις πρώτες εβδομάδες που οι χριστιανοί ετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Κάθε Κυριακή αυτών των τριών εβδομάδων έχει τη δική της σημειολογία.
Η πρώτη, η Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου προτρέπει τους Χριστιανούς να είναι ταπεινοί, όπως ο Τελώνης και όχι υπερήφανοι όπως ο Φαρισαίος.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €600
Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €625
Διαφορά Μονόκλινου +€120
Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
• Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
• Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
• Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
• Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
• Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας
• ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
• Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ” 

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθλεέμ - Αγ. Σάββας - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Χριστιανικός τομέας - Λήδα - Τελ Αβίβ

Τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου διαβάζεται στις Εκκλησίες η παραβολή του ασώτου υιού, την οποία αναφέρει στο Ευαγγέλιό του ο Λουκάς (ιε', 11-32), από την οποία η ημέρα αυτή έλαβε το όνομά της. Στην παραβολή του Ασώτου ο Ιησούς Χριστός διδάσκει την αξία της συγχώρησης και το μεγαλείο της μετάνοιας, δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους στη διδασκαλία της Εκκλησίας. Ο Λουκάς γράφει ότι κάποτε υπήρχε ένας πατέρας που είχε δύο γιους. Ο νεώτερος, κάποια στιγμή, ζήτησε το μερίδιο της κληρονομιάς του κι έφυγε σε μακρινές χώρες, όπου σπατάλησε την περιουσία του «ζων ασώτως». Τα χρήματα κάποτε τελείωσαν και στην περιοχή έπεσε μέγας λιμός. Αναγκάστηκε να γίνει χοιροβοσκός και να προσπαθεί να χορτάσει από τα ξυλοκέρατα, που έτρωγαν τα γουρούνια. Μέσα στη παραζάλη του θυμήθηκε την αρχοντική ζωή στο πατρικό σπίτι. Θυμήθηκε πως ακόμα και οι δούλοι του πατέρα του ζούσαν ασύγκριτα καλύτερη ζωή από τη δική του. Τότε πήρε τη μεγάλη απόφαση να γυρίσει στο σπίτι του και να ζητήσει από τον πατέρα του να τον συγχωρήσει και να τον προσλάβει ως δούλο του. Όμως, ο στοργικός πατέρας του τον δέχτηκε ως γιο του και τον περιποιήθηκε δεόντως, παρά τις διαμαρτυρίες του μεγάλου γιου του, γιατί «νεκρός ην και ανέζησε, και απολωλώς ην και ευρέθη».

1η Ημέρα: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ / Πτήση μετάβασης

Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 14.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00 (A3-924) με άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.
Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.
Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά» :: Το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ, από τον Οίκο Αγ. Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας, το σημείο συναντήσεως Του με την Παναγία μας, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών, το ονομαζόμενο «Πραιτώριο».
Συνεχίζουμε για την Βηδεσδά ή Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Εδώ θα πρσοκυνήσουμε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.
Επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας του Χρσιτού μας από τον Ιούδα και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Από τους πρόποδες του Όρους των Ελαιών θα θαυμάσουμε την Χρυσή ή Βασιλική Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ/ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο και την Φάτνη. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο διπλανό σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Σπηλαιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγ. Ιερωνύμου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.
Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότατη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, μέσα στο άγριο τοπίο της ερήμου της Ιουδαίας. Επιπλέον θα επισκεφθούμε την Μονή του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) στην ομώνυμη πολυτελή συνοικία, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο και το λείψανο του Αγίου.
Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας στους μαθητές Του μετά την Ανάστασή Του, (Μικρά Γαλιλαία) καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Από την κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε μια πανοραμική θέα και αναμνηστική περιγραφή όλης της παλιάς πόλης.
Αποβίβαση στον Λόφο Σιών, «στο Υπερώον» όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Σύμφωνα με την παράδοση, υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Πεζοί θα εισέλθουμε στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Κατόπιν, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.
Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην Τιβεριάδα. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Σεϊδανάγιας, για την Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.
Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.
Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».
Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος για να αντικρύσει τον Κύριο.
Κατά την επιστροφή μας, στην Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προϋπαντήσεως (Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κυριακή του ΑΣΩΤΟΥ 16 Φεβρουαρίου 2020 ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΡΟΣ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / Πτήση Επιστροφής
Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Ασώτου.
Για όσους επιθυμούν μπορούμε να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η Υπαπαντή του Κυρίου (Σαραντισμός) από τον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό κ.α.
Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.
Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη Λύδδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Σύντομο πέρασμα από την γραφική Γιάφα, στην ακτή της Μεσογείου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην προκυμαία, στα στενάκια και την παραδοσιακή αγορά της πόλης. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την Ι.Μ. Αρχαγγέλων ή το υπόγειο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
Πτήση Επιστροφής
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 (A3-7136) με άφιξη στις 00.05.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €600
Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €620
Διαφορά Μονόκλινου +€120
Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
• Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
• Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
• Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
• Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
• Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας
• ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ”

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθλεέμ - Αγ. Σάββας - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Χριστιανικός τομέας - Λήδα - Τελ Αβίβ

Η Κυριακή αυτή ονομάστηκε «των Απόκρεω», επειδή είναι η τελευταία ημέρα κρεοφαγίας για τους Χριστιανούς. Η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου (3-9 Μαρτίου 2019) ονομάζεται και εβδομάδα της Τυροφάγου ή Τυρινής, επειδή όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και του ελαιολάδου, απαγορεύεται όμως η κρεοφαγία, εκτός από την Κυριακή των Απόκρεω. Στα έθιμα της περιόδου, σε έξαρση βρίσκονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Στις Εκκλησίες διαβάζεται η περικοπή από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (κεφ. ιε', 31-46), που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία και την κρίση που θα ακολουθήσει.

1η Ημέρα: Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean (A3-924) στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.
Επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, και στο Πατριαρχείο όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.
Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, στην Προβατική Κολυμβήθρα, στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.
Επίσκεψή στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωασάφ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε στην Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη της Τιβεριάδος και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.
Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την Προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 του Αγ. Θεοδώρου του Μεγαλομάρτυρος
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στο φαράγγι Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».
Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, Σάββατο των Ψυχών
ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Πρωινή αναχώρηση για Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.
Προσκύνημα στην ιερά Μονή των Ποιμένων και άμεση αναχώρηση για την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Νεκράς Θαλάσσης και στο σπήλαιο των Μάγων, όπου βρίσκεται στην Ι. Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.
Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση Του. Μετάβαση στην Μικρή Γαλιλαία και στο σημείο Πανόραμα από όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη των Ιεροσολύμων.
Μετάβαση στον Λόφο Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Κυριακής του Ψυχών και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων.
Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κυριακή Απόκρεω 23 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Mετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Αποκριάς. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.
Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές
Επιβίβαση στο λεωφορείο το μεσημέρι και αναχώρηση για την πόλη Λήδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Λήδα.

Πτήση Επιστροφής
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 (A3-7136) με άφιξη στις 00.10.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €600
Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €620
Διαφορά Μονόκλινου +€120
Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
• Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
• Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
• Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
• Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
• Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας
• ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
• Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ”

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθλεέμ - Αγ. Σάββας - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Χριστιανικός τομέας - Λήδα - Τελ Αβίβ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ονομάζεται η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Πρόκειται για δεσποτική εορτή, η οποία έχει τις ρίζες της στην Παλαιστίνη, όταν την πρώτη Κυριακή μετά την 6η Μαρτίου εορταζόταν η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη. Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστήσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσο της σαραντάημερης νηστείας. Οι χριστιανοί ατενίζοντας και προσκυνώντας τον Σταυρό, θυμούνται το πάθος του Χριστού και παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν τη νηστεία και τον πνευματικό τους αγώνα.
Κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, ο Σταυρός μεταφέρεται από τον ιερέα με πομπή στο κέντρο του ναού, όπου τελείται, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό, η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως. Στη συνέχεια, οι πιστοί ασπάζονται τον Σταυρό και λαμβάνουν από το χέρι του ιερέα ως ευλογία άνθη και δεντρολίβανο (σταυρολούλουδα), τα οποία μετά φυλάσσουν στο εικονοστάσι των σπιτιών τους, όπως τα άνθη του Επιταφίου. Ο Σταυρός παραμένει στο κέντρο του ναού καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνησή του από τους εκκλησιαζόμενους.

1η Ημέρα: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 (ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ)
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 21.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean (Α3-928) από την Αθήνα για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 22.50 με άφιξη στις 00.50.
Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η Ημέρα: Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ
Πρωινό και στις 10.00 αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, το παρεκκλήσιο των Κλαπών, καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Λίγος χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας στον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης.

Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ι. Μ. της Μεγάλης Παναγίας, στην Ι. Μ. του Τιμίου Προδρόμου και στην Ι. Μ. της Παναγίας της Σαιδανάγιας, εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ναό της Αναστάσεως για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 22 Μαρτίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, όπου μετά το πέρας των Ακολουθιών θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Τίμιο Ξύλο. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Αναχώρηση για τον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το «Υπερώον» στο οποίο «τελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Στην Σιών, ακόμη, θα δούμε την Πατριαρχική Σχολή, τον Τάφο του Δαυίδ και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο «εκοιμήθη» η Παναγία μας, σήμερα είναι Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι.
Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών, στην Μικρή Γαλιλαία, το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και από την θέση Πανόραμα, θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στην πόλη των Ιεροσολύμων, απολαμβάνοντας την θαυμάσια θέα της παλιάς και νέας πόλης των Ιεροσολύμων.
Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ
Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων.
Συνεχίζουμε για την Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ι. Μ. του Αγ. Γεωργίου, όπου βρίσκεται το σημείο όπου ο Χριστός μας θεράπευσε τους 10 λεπρούς. Αργά τον απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ - ΧΟΖΕΒΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Πρωινή αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και ακολούθως μετάβαση με τοπικά μικροπούλμαν, στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αναχωρούμε για την Ι. Μ. των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην έρημο της Ιουδαίας και στο φαράγγι Αινών, όπου εδώ βρίσκεται και το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας.

Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».
Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος, θα επισκεφθούμε την φιλόξενη Ι. Μ. του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο της Παναγίας της «Γαλακτοτροφούσας». Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα, θα μεταβούμε για προσκύνημα στην Ι. Μ. των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Πρωινή αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.
Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.
Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, σημείο όπου ο Χριστός μας συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου συνέβησαν οι πτώσεις του Ιησού από το βάρος του Σταυρού. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τα βάρη του Σταυρού, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης, τον τόπο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων και την Πύλη της καταδίκης, προ του Φρικτού Γολγοθά.
Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.
Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές
Χρόνος ελεύθερος για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.
Νωρίς το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη Λύδδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Γιάφα.

Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση στις 17.00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 19.50 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 (Α3-7136) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €620
Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €645
Διαφορά Μονόκλινου +€130 (Κατόπιν ζήτησης)
Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
• Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.
• Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων.
• Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
• Ημιδιατροφή καθημερινά.
• Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
• Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
• Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
• Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας & ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
• Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εποχή-Χρονική Περίοδος: Άνοιξη (εποχιακό)
  • Κατηγορίες πακέτων: Αεροπορικές Εκδρομές
  • Τύπος Εκδρομής: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
  • Τόπος Προορισμού: ΙΣΡΑΗΛ
  • Αναχωρήσεις: 4, 11, 18/2 & 20/3
  • Διάρκεια (ημέρες): 6
  • Τιμή (από σε €): 600

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας είναι τα παρακάτω:

clock yellow Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

address yellow Πλ. Κάνιγγος 19 (ημιόροφος), 106 77 Αθήνα

phone yellow 210-3803001, 210-3840730 fax yellow 210-3808985

email yellow info@getravel.gr

Πούλμαν

Η τοποθεσία και τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης (bus terminal) των ιδιόκτητων λεωφορείων μας είναι τα παρακάτω:

address yellow Γλυφάδα

phone yellow 210-9604029 fax yellow 210-9616910

email yellow info@getravel.gr billkonidaris@gmail.com

Συνεργασίες-Φορείς

bullet yellow Μέλος του HATTA

bullet yellow Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206E60000601500

bullet yellow Λεωφορεία εφοδιασμένα με ΗΑΣ

  

 

Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206Ε61000237300  Μέλος του HATTA Μέλος IATA


 

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας είναι τα παρακάτω:

clock yellow Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

address yellow Πλ. Κάνιγγος 19 (ημιόροφος), 106 77 Αθήνα

phone yellow 210-3803001, 210-3840730 fax yellow 210-3808985

email yellow info@getravel.gr

Πούλμαν

Η τοποθεσία και τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης (bus terminal) των ιδιόκτητων λεωφορείων μας είναι τα παρακάτω:

address yellow Γλυφάδα

phone yellow 210-9604029 fax yellow 210-9616910

email yellow info@getravel.gr billkonidaris@gmail.com

Συνεργασίες-Φορείς

bullet yellow Μέλος του HATTA

bullet yellow Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206E60000601500

bullet yellow Λεωφορεία εφοδιασμένα με ΗΑΣ

  

 

Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206Ε61000237300  Μέλος του HATTA Μέλος IATA