Καλέστε μας: phone 210-3803001, 210-3840730     Επιλέξτε γλώσσα: flag 

Γύρος Πελοποννήσου (7μ)

* Τιμή από: 370

Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Επίδαυρο

Αναχώρηση: 21 Οκτωβρίου 2021

1η μέρα, Αθήνα – Καλάβρυτα (Οδοντωτός) – Μέγα Σπήλαιο – Αγία Λαύρα: Αναχώρηση για τον Ισθμό της Κορίνθου όπου θα έχουμε στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για το Διακοπτό όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν με τον οδοντωτό στα Καλάβρυτα (έξοδα ατομικά), περνώντας από το φαράγγι του Βουραϊκού, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου που είναι χτισμένο σε σπηλιά και μοιάζει κολλημένο πάνω σε βράχο ύψους 924μ. Θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλιώτισσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Έπειτα θα κατευθυνθούμε για την Μονή της Αγίας Λαύρας, κτισμένο το 960 από μοναχούς του Αγίου Ορούς. Από το παλιό αυτό μοναστήρι σώζεται μόνο το ονομαζόμενο «Παλιομοναστηρο» ο ερειπωμένος κύριος ναός της μονής. Μετά από πολλές καταστροφές που γνώρισε κτίστηκε ξανά μετά το 1950 με την σημερινή μορφή. Εκεί κηρύχθηκε το 1821 η έναρξη της επανάστασης των ελλήνων κατά των τούρκων. Στο χώρο της μονής φυλάσσονται σκεύη, το ιστορικό λάβαρο της επανάστασης, εικόνες, χειρόγραφη βιβλιοθήκη κ.α .Κατόπιν για τα ιστορικά Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για γεύμα και γνωριμία με την πόλη. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σπήλαιο Λιμνών – Λαγκάδια – Δημητσάνα – Ολυμπία : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Καστριά όπου θα επισκεφθούμε (ατομικά έξοδα) το μοναδικό στον κόσμο Σπήλαιο Λιμνών, με πολλές λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα. Συνεχίζουμε για την όμορφη Δημητσάνα, και πρώτη μας επίσκεψη το Μουσείο Υδροκίνησης. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία. Η Δημητσάνα θα είναι η επόμενη μας στάση. Συνεχίζουμε για τα γραφικά Λαγκάδια, την πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821, παραμονή για φαγητό. Τελικός προορισμός μας η Ολυμπία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Μουσείο Ολυμπίας – Αγία θεοδώρα – Καλαμάτα : Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας με εκθέματα ανεκτίμητης αξίας (έξοδα ατομικά). Κατόπιν για την Αγία Θεοδώρα Βάστας. Η διαδρομή αποζημιώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη καθώς όσο πλησιάζει το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερο, η σκεπή της εκκλησίας κρατάει πάνω από 17 πελώρια δένδρα χωρίς να αφήνουν ίχνη από ρίζες. Ειδυλλιακό μέρος, με το νερό που τρέχει κάτω από την εκκλησία το οποίο κινεί ολόκληρο νερόμυλο που αλέθει και παράγει ρεύμα, παραμονή για γεύμα δίπλα στον νερόμυλο. Κατόπιν αναχώρηση για την Καλαμάτα. Άφιξη στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Κορώνη – Μεθώνη – Πύλο – Καλαμάτα : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μέσω ωραιότατης διαδρομής για την Μεθώνη. Θα περάσουμε από το Πεταλίδι, θα δούμε πανοραμικά την Κορώνη και την Φοινικούντα θα καταλήξουμε στην γραφική Μεθώνη μία ακόμη πανέμορφη πόλη της Μεσσηνίας, η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από την θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, με ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα. Το κάστρο της Μεθώνης δεσπόζει επιβλητικό, ενώ στην άκρη, στην απόληξη προς τη θάλασσα βρίσκεται το Μπούρτζι, όπου μπορεί κανείς να φτάσει από πλακόστρωτο διάδρομο μέσω της Πύλης της Θάλασσας. Κατόπιν για την Πύλο ιστορική κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, όμορφη πολιτεία με ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στο μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του Τουρκικού στόλου όπου θα έχουμε και στάση για φαγητό. Κατά τη παραμονή σας στην Πύλο, αξίζει να επισκεφτείτε με καραβάκι (ατομικά έξοδα) το νησάκι Σφακτηρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Μεσσηνιακή Μάνη – Καρδαμύλη – Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη - Σπάρτη: Μετά το πρωινό μας θα περιπλανηθούμε στην Μεσσηνιακή Μάνη. Μέσω Καρδαμύλη παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης και ταυτόχρονα σημαντικό τουριστικό θέρετρο θα φτάσουμε στον Άγιο Νικόλαο πανέμορφο ψαροχώρι που σύμφωνα με το μύθο, στην παραλία της περιοχής αποβιβάστηκε ο Πάρης και άρπαξε την Ωραία Ελένη. Θα παραμείνουμε για το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του (ατομικά έξοδα). Κατόπιν για την Αρεόπολη, έναν παραδοσιακό οικισμό με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος. Συνεχίζουμε για το Γύθειο όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Σπάρτη, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Μονεμβασιά – Μυστράς - Σπάρτη : Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε θα αναχωρήσουμε για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία, Μονεμβάσια ή Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μικρό Γιβραλτάρ, ή Βράχος . Το 375 μ.χ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο. Θα επισκεφτούμε την Κάτω πόλη. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Συνέχεια η Άνω Πόλη είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την κάτω πόλη. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το Μυστρά. Η ευρύτερη περιοχή του Μυστρά ήταν μια εύπορη επαρχία κατά τη Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο και παραμένει έως σήμερα ένας τόπος με μεγάλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Θα συναντήσουμε απομεινάρια από εντυπωσιακές εκκλησίες, την καστροπολιτεία καθώς και στενά δρομάκια. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα γύρω από την Ακρόπολη του Γουλιέλμου όπου κάποτε περπάτησαν πριγκίπισσες και βυζαντινοί αυτοκράτορες. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μουσεία μέσα στα απομεινάρια των τειχών καθώς και μοναστήρια που λειτουργούν έως τις μέρες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος – Αθήνα : Αναχώρηση το πρωί για τις Μυκήνες, εκεί θα έχουμε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας και μια από τις ομορφότερες πόλεις της. Θα επισκεφθούμε πρώτα το λόφο Παλαμήδι με το ομώνυμο κάστρο, ένα από τα σημαντικότερα και καλά διατηρημένα της Πελοποννήσου, που μέσα βρίσκεται η φυλακή που φυλακίστηκε ο γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης, του λιμανιού με το νησάκι-φρούριο Μπούρτζι και του αργολικού κόλπου, βόλτα στην πόλη. Συνεχίζουμε δίπλα στις ακτές του Σαρωνικού, για να φτάσουμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Συνεχίζουμε για την Παλαιά Επίδαυρο όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στην παραλία. Επιστροφή στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 370€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +150 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ :
• Μεταφορές/Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ :
• Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εποχή-Χρονική Περίοδος: 28η Οκτωβρίου
  • Κατηγορίες πακέτων: Οργανωμένες
  • Τύπος Εκδρομής: ΟΔΙΚΗ
  • Τόπος Προορισμού: ΕΛΛΑΔΑ
  • Διάρκεια (ημέρες): 7
  • Τιμή (από σε €): 370

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας είναι τα παρακάτω:

clock yellow Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

address yellow Πλ. Κάνιγγος 19 (ημιόροφος), 106 77 Αθήνα

phone yellow 210-3803001, 210-3840730 fax yellow 210-3808985

email yellow info@getravel.gr

Πούλμαν

Η τοποθεσία και τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης (bus terminal) των ιδιόκτητων λεωφορείων μας είναι τα παρακάτω:

address yellow Γλυφάδα

phone yellow 210-9604029 fax yellow 210-9616910

email yellow info@getravel.gr billkonidaris@gmail.com

Συνεργασίες-Φορείς

bullet yellow Μέλος του HATTA

bullet yellow Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206E60000601500

bullet yellow Λεωφορεία εφοδιασμένα με ΗΑΣ

  

 

Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206Ε61000237300  Μέλος του HATTA Μέλος IATA


 

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας είναι τα παρακάτω:

clock yellow Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

address yellow Πλ. Κάνιγγος 19 (ημιόροφος), 106 77 Αθήνα

phone yellow 210-3803001, 210-3840730 fax yellow 210-3808985

email yellow info@getravel.gr

Πούλμαν

Η τοποθεσία και τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης (bus terminal) των ιδιόκτητων λεωφορείων μας είναι τα παρακάτω:

address yellow Γλυφάδα

phone yellow 210-9604029 fax yellow 210-9616910

email yellow info@getravel.gr billkonidaris@gmail.com

Συνεργασίες-Φορείς

bullet yellow Μέλος του HATTA

bullet yellow Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206E60000601500

bullet yellow Λεωφορεία εφοδιασμένα με ΗΑΣ

  

 

Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206Ε61000237300  Μέλος του HATTA Μέλος IATA