Καλέστε μας: phone 210-3803001, 210-3840730     Επιλέξτε γλώσσα: flag 

Άγιοι Τόποι [6μ]

* Τιμή από: 675

Προσκυνηματική εκδρομή, 10 έως 15 Νοεμβρίου

1η ημέρα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017  Θεσσαλονίκη - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και συνάντηση με τον αρχηγό μας, στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30 η ώρα, πτήση προς Αθήνα στις 15.00 μ.μ., άφιξη στις 15.55 μ.μ. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00 μ.μ. Άφιξη στις 19.00

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Πύλη 4,  στο γκισέ της Aegean airlines, στις 15.00 μ.μ. η ώρα. Παράδοση αποσκευών. Συνάντηση με τον αρχηγό μας στον έλεγχο διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00,  Άφιξη στις 18.30 μ.μ.

Διαδικασίες διαβατηρίων, αποσκευές και επιβίβαση στο πούλμαν. Πρώτο μας προσκύνημα θα είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα,  Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Τέλος, μετάβαση  στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ -   Βηθλεέμ
Αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την  Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο  του Χριστού μας. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και συνεχίζουμε με το Κατά Μόνας, όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα οστά των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017  Τιβεριάδα - Γαλιλαία
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017  Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Σαμάρεια
Πρωινό και αναχώρηση  Βηθανία όπου Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). / Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017    Ιερουσαλήμ  - πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Επίσκεψη στα Μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας, της Μεγάλης Παναγίας, Τιμίου Προδρόμου. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα στις 19.20 η ώρα, άφιξη στις 21.20. και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με την πτήση των 23.00, άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 23.55 η ώρα, μεταφορά στην πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής
Για αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη €695 το άτομο σε δίκλινο
Για αναχώρηση από την Αθήνα €675 το άτομο σε δίκλινο
Διαφορά Μονόκλινου €100

* φιλοδωρήματα €10 υποχρεωτικά για όλο το ταξίδι

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ημιδιατροφή καθημερινά
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ
Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις:
1.    Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
2.    Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
3.    Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
4.    Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
5.    Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14   
6.    Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
7.    Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
8.    Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εποχή-Χρονική Περίοδος: Φθινόπωρο (εποχιακό)
  • Κατηγορίες πακέτων: Οργανωμένες
  • Τύπος Εκδρομής: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
  • Τόπος Προορισμού: ΙΣΡΑΗΛ
  • Αναχωρήσεις: 10/11
  • Διάρκεια (ημέρες): 6
  • Τιμή (από σε €): 675

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας είναι τα παρακάτω:

clock yellow Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

address yellow Πλ. Κάνιγγος 19 (ημιόροφος), 106 77 Αθήνα

phone yellow 210-3803001, 210-3840730 fax yellow 210-3808985

email yellow info@getravel.gr

Πούλμαν

Η τοποθεσία και τα στοιχεία του χώρου στάθμευσης (bus terminal) των ιδιόκτητων λεωφορείων μας είναι τα παρακάτω:

address yellow Γλυφάδα

phone yellow 210-9604029 fax yellow 210-9616910

email yellow info@getravel.gr billkonidaris@gmail.com

Συνεργασίες-Φορείς

bullet yellow Μέλος του HATTA

bullet yellow Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206E60000601500

bullet yellow Λεωφορεία εφοδιασμένα με ΗΑΣ

  

 

Αρ Μητρώου ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 0206Ε61000237300  Μέλος του HATTA Μέλος IATA